Već dve godine za redom DOJA Prokupac Breg 2017 proglašen je za najbolji Prokupac na svetu. Reč je o jedinstvenom vinu proizvedenom od autohtone sorte vinove loze prokupac iz Topličkog kraja, sa južnih padina vinograda vinarije DOJA. Izuzetnih aroma, izražene sortnosti i voćnog karaktera DOJA Prokupac Breg 2017 odležava 2 godine u srpskim buradima. Prvu godinu u buradima zapremine 225l, drugu godinu u bačvama od 500l. Nakon odležavanja u bariku, još godinu dana sazreva u boci. Na mirisu jak, snažan i voćan, sa izraženim notama šumskog voća, maline, šljive i kupine. U pozadini prisutni tragovi začina i duvana, na koje se u samoj završnici nadovezuje aroma hrasta i barika u kom je sazrevao. Kompleksno, bogato vino, snažnog i punog tela, sa velikim potencijalom u odležavanju. Godišnja proizvodnja iznosi 2000 boca. Najbolje se slaže uz tradicionalna srpska jela, kao i jela ispod sača i jela sa roštilja. Način proizvodnje: Posebne mere rađene su u vinogradu- rana defolijacija posle zametanja, lačenje, zelena rezidba… Posle pažljive ručne berbe, druge nedelje oktobra, vino je maceriralo 25 dana. Nije filtrirano.
Već dve godine za redom DOJA Prokupac Breg 2017 proglašen je za najbolji Prokupac na svetu. Reč je o jedinstvenom vinu proizvedenom od autohtone sorte vinove loze prokupac iz Topličkog kraja, sa južnih padina vinograda vinarije DOJA. Izuzetnih aroma, izražene sortnosti i voćnog karaktera DOJA Prokupac Breg 2017 odležava 2 godine u srpskim buradima. Prvu godinu u buradima zapremine 225l, drugu godinu u bačvama od 500l. Nakon odležavanja u bariku, još godinu dana sazreva u boci. Na mirisu jak, snažan i voćan, sa izraženim notama šumskog voća, maline, šljive i kupine. U pozadini prisutni tragovi začina i duvana, na koje se u samoj završnici nadovezuje aroma hrasta i barika u kom je sazrevao. Kompleksno, bogato vino, snažnog i punog tela, sa velikim potencijalom u odležavanju. Godišnja proizvodnja iznosi 2000 boca. Najbolje se slaže uz tradicionalna srpska jela, kao i jela ispod sača i jela sa roštilja. Način proizvodnje: Posebne mere rađene su u vinogradu- rana defolijacija posle zametanja, lačenje, zelena rezidba… Posle pažljive ručne berbe, druge nedelje oktobra, vino je maceriralo 25 dana. Nije filtrirano.
Za vreme korišćenja bilo koje stranice na veb-sajtu ananas.rs, kompanija Ananas može da sačuva određene informacije na korisnikov uređaj, putem "kolačića" (eng. "cookies").