Dostava i vraćanje robe

Dostava se vrši svakog radnog dana između 8 i 17h i podrazumeva dostavu do kućnih vrata. Ceo proces dostavljanja robe je transparentan: dobićeš informaciju kada je plaćanje uspešno završeno i kada paket krene ka tebi.

Ako negde vidiš bedž “Ananas direkt” to znači da je taj proizvod već spreman u našem skladištu što obezbeđuje bržu i povoljniju dostavu. Za proizvode iz ove grupe koje poručiš ranije u toku dana (Beograd i Novi Sad do 23h, Niš i ostatak Srbije do 19h) – isporučićemo robu već narednog dana! Za sve ostale proizvode očekivano vreme dostave je između dva i četiri dana.

Umesto da čekaš kurira kod kuće, pošiljku možeš podići na mestu i u vremenu koje tebi odgovara preko Ananas Paket Zone! To je mreža maloprodajnih objekata (kafići, benzinske stanice, manje trgovinske radnje, cvećare, menjačnice...) koje po ovlašćenju Ananasa vrše uslugu uručenja pošiljaka. Tako možeš odabrati mesto isporuke prema svojim planovima – blizu kućne adrese, posla ili prijatelja.

Pored Ananas Paket Zone tu su i Ananas Paketomati, automati sa kojih preuzimaš svoje pakete kada tebi odgovara. Na preko 50 NIS-ovih pumpi širom Srbije Ananas Paketomati su dostupni 24/7 tokom cele godine. Na Ananas Paketomate je moguće isporučiti pakete do 25 kg čije dimenzije dozvoljavaju ovaj vid dostave.

Pojednostavili smo i vraćanje robe. Reklamaciju možeš poslati preko stranice Porudžbine i reklamacije ili putem kontakt forme na stranici Korisnička podrška. Na raspolaganju ti je i poziv na 0800 000 111, uz biranje opcije 4.

Čak i ako samo želiš da vratiš proizvod iz bilo kog razloga, možeš to uraditi najkasnije 14 dana od dana kada ti je dostavljena porudžbina. Jedini je uslov da proizvod ne bude korišćen. U ovom slučaju snosiš samo troškove vraćanja robe.

Više informacija možeš pronaći ovde, a na raspolaganju su ti i Opšti uslovi kupovine.

Sigurnost i načini plaćanja

Svi lični podaci koje ostaviš na Ananasu zaštićeni su vodećim bezbednosnim protokolom. U pitanju je SSL (Secure Sockets Layer) u skladu sa PCI DSS standardima za sigurna plaćanja.

Proizvode koje poručiš možeš platiti karticom (Visa, MasterCard, Maestro i Dina) ili pouzećem (isključivo gotovinski).

Ako odabereš plaćanje karticom automatski ćemo te preusmeriti na stranicu finansijske institucije. Iz bezbednosnih razloga podaci o tvojoj platnoj kartici vidljivi su samo procesoru kartica, pa se proces naplate obavlja na njihovoj stranici. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi. Nakon isporuke sredstva će biti skinuta sa kartice, a do tada samo rezervisana.