Dostava robe i načini plaćanja

Dostava i vraćanje robe

 

Dostava se vrši svakog radnog dana između 8 i 17h i podrazumeva dostavu do kućnih vrata. Ceo proces dostavljanja robe je transparentan: dobićeš informaciju kada je plaćanje uspešno završeno i kada paket krene ka tebi.

Ako negde vidiš bedž “Ananas direkt” to znači da je taj proizvod već spreman u našem skladištu što obezbeđuje bržu i povoljniju dostavu. Za sve ostale proizvode očekivano vreme dostave je između dva i četiri dana. Kada je reč o dostavi paketa težine preko 30 kg, bilo da se isporučuju iz Ananasovog skladišta ili skladišta trgovca, moguća su odstupanja od navedenih rokova isporuke, tj, rok isporuke može biti duži od navedenog.

Umesto da čekaš kurira kod kuće, pošiljku možeš podići na mestu i u vremenu koje tebi odgovara preko Ananas Paket Zone! To je mreža maloprodajnih objekata (kafići, benzinske stanice, manje trgovinske radnje, cvećare, menjačnice...) koje po ovlašćenju Ananasa vrše uslugu uručenja pošiljaka. Tako možeš odabrati mesto isporuke prema svojim planovima – blizu kućne adrese, posla ili prijatelja. Takođe, na odabranoj Ananas Paket Zoni svoj paket možeš da platiš karticom prilikom preuzimanja!

Pored Ananas Paket Zone tu su i Ananas Paketomati, automati sa kojih preuzimaš svoje pakete kada tebi odgovara. Na preko 50 NIS-ovih pumpi širom Srbije Ananas Paketomati su dostupni 24/7 tokom cele godine. Na Ananas Paketomate je moguće isporučiti pakete do 25 kg čije dimenzije dozvoljavaju ovaj vid dostave.

Pojednostavili smo i vraćanje robe. Reklamaciju možeš poslati preko stranice Porudžbine i reklamacije ili putem kontakt forme na stranici Korisnička podrška. Na raspolaganju ti je i poziv na 0800 000 111, uz biranje opcije 4.

Čak i ako samo želiš da vratiš proizvod iz bilo kog razloga, možeš to uraditi najkasnije 14 dana od dana kada ti je dostavljena porudžbina. Jedini je uslov da proizvod ne bude korišćen. U ovom slučaju snosiš samo troškove vraćanja robe.

Više informacija možeš pronaći ovde, a na raspolaganju su ti i Opšti uslovi kupovine.

 

Sigurnost i načini plaćanja

 

Svi lični podaci koje ostaviš na Ananasu zaštićeni su vodećim bezbednosnim protokolom. Prilikom  unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI Sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 

Proizvode koje poručiš možeš platiti karticom (Visa, MasterCard, Maestro, Dina i American Express) ili pouzećem prilikom preuzimanja robe. 

Podaci o platnoj kartici čuvaju se na sigurnoj zaštićenoj stranici u kriptovanoj formi i nisu dostupni drugim stranama u procesu plaćanja. Podaci o kartici ni jednog trenutka nisu dostupni Platformi, uključujući i situaciju kada registrovani korisnik sačuva upotrebljenu platnu karticu na svom korisničkom nalogu na Platformi. Nakon izdavanja računa za naručene proizvode, sredstva će biti skinuta sa kartice potrošača, a do tada su samo rezervisana.