Današnje metode čuvanja hrane su potencijalno rizične za zdravlje a pored toga, hrana gubi svoja prirodna svojstva:
Dodavanje šećera
Ustanovljeno je da unošenje šećera povećava rizik od gojaznosti, dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja itd.
Dodavanje soli
Previše soli dovodi do povećanja krvnog pritiska. Povišen krvni pritisak opterećuje srce,
arterije, bubrege i mozak.
Zamrzavanje
Povrće postaje mekano i suvo, meso menja boju i ukus, a riba širi neprijatan miris.
Pakovanje u konzerve
Nedostatak kontrole kvaliteta tokom pakovanja u konzerve može imati za posledicu kontaminaciju hrane, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.
Dimljenje
Veštački dim je opasniji od pravog dima, jer je utvrđeno da tako dimljeno meso i riba sadrže visok nivo policikličnih aromatičnih ugljovodonika (PAH), koji se nalaze u dimljenom mesu i ribi.
Konzerviranje u sirćetu
Turšija i ostale namirnice ukiseljene u sirćetu su skoro potpuno nesvarljive.
Napravite pravi izbor i sačuvajte hranu na prirodan način i do 5 puta duže sa VacSy ČUVAROM VAŠE HRANE!
Karakteristike:
• Primena: Za odlaganje vakuumirane hrane
• Bruto težina: 2kg
• Neto težina: 1,7kg
• Kapacitet posude: 3,30 L
• Dimenzije posude: Ø 23 x 10,5 cm
• Sastav: Staklena posuda, poklopac sa zaptivkom, izolaciona mreža
• Materijal: Poklopac od polikarbonata, silikonske zaptivke, polietilenska mrežica, kaljeno staklo
• Boja poklopca: Zelena
• Zatvaranje: VacSy® pumpom za vakuumiranje
• Raspon temperature - poklopac: Od -5ºC do 60ºC
• Raspon temperature - staklo: Maks. 110ºC
• Pogodno za pranje u mašini za sudove: Da - Staklena posuda; preporučuje se ručno pranje poklopca
• Pogodno za korišćenje u rerni: Da - samo staklena posuda, ne prekoračiti preporučenu temperaturu
• Pogodno za korišćenje u mikrotalasnoj: Da - samo staklena posuda, ne prekoračiti preporučenu temperaturu
Današnje metode čuvanja hrane su potencijalno rizične za zdravlje a pored toga, hrana gubi svoja prirodna svojstva:
Dodavanje šećera
Ustanovljeno je da unošenje šećera povećava rizik od gojaznosti, dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja itd.
Dodavanje soli
Previše soli dovodi do povećanja krvnog pritiska. Povišen krvni pritisak opterećuje srce,
arterije, bubrege i mozak.
Zamrzavanje
Povrće postaje mekano i suvo, meso menja boju i ukus, a riba širi neprijatan miris.
Pakovanje u konzerve
Nedostatak kontrole kvaliteta tokom pakovanja u konzerve može imati za posledicu kontaminaciju hrane, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.
Dimljenje
Veštački dim je opasniji od pravog dima, jer je utvrđeno da tako dimljeno meso i riba sadrže visok nivo policikličnih aromatičnih ugljovodonika (PAH), koji se nalaze u dimljenom mesu i ribi.
Konzerviranje u sirćetu
Turšija i ostale namirnice ukiseljene u sirćetu su skoro potpuno nesvarljive.
Napravite pravi izbor i sačuvajte hranu na prirodan način i do 5 puta duže sa VacSy ČUVAROM VAŠE HRANE!
Karakteristike:
• Primena: Za odlaganje vakuumirane hrane
• Bruto težina: 2kg
• Neto težina: 1,7kg
• Kapacitet posude: 3,30 L
• Dimenzije posude: Ø 23 x 10,5 cm
• Sastav: Staklena posuda, poklopac sa zaptivkom, izolaciona mreža
• Materijal: Poklopac od polikarbonata, silikonske zaptivke, polietilenska mrežica, kaljeno staklo
• Boja poklopca: Zelena
• Zatvaranje: VacSy® pumpom za vakuumiranje
• Raspon temperature - poklopac: Od -5ºC do 60ºC
• Raspon temperature - staklo: Maks. 110ºC
• Pogodno za pranje u mašini za sudove: Da - Staklena posuda; preporučuje se ručno pranje poklopca
• Pogodno za korišćenje u rerni: Da - samo staklena posuda, ne prekoračiti preporučenu temperaturu
• Pogodno za korišćenje u mikrotalasnoj: Da - samo staklena posuda, ne prekoračiti preporučenu temperaturu
Za vreme korišćenja bilo koje stranice na veb-sajtu ananas.rs, kompanija Ananas može da sačuva određene informacije na korisnikov uređaj, putem "kolačića" (eng. "cookies").