""Modelovanje morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja"", autor: Ivana Pajić Lijaković, bavi se modelovanjem morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja. Morfološka svojstva su razmatrana na sub-ćelijskom, ćelijskom i supra-ćelijskom nivou. U okviru monografije je dat uporedni prikaz različitih tipova modela koji povezuju prostorno organizovanje ćelijskih populacija sa makro-parametrima biotehnoloških i biohemijskih procesa. Optimizovanjem ovih parametara moguće je regulisati rast ćelijske populacije i sekreciju proizvoda u ovim procesima. Monografija ""Modelovanje morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja"" razmatrano i dejstvo osmotskog ili mehaničkog napona. Ovi tipovi napona predstavljaju najčešći uzrok promene stanja ćelija i njihove prostorne uređenosti u uslovima njihove primene u okviru čitavog niza biotehnoloških i biomedicinskih procesa.
""Modelovanje morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja"", autor: Ivana Pajić Lijaković, bavi se modelovanjem morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja. Morfološka svojstva su razmatrana na sub-ćelijskom, ćelijskom i supra-ćelijskom nivou. U okviru monografije je dat uporedni prikaz različitih tipova modela koji povezuju prostorno organizovanje ćelijskih populacija sa makro-parametrima biotehnoloških i biohemijskih procesa. Optimizovanjem ovih parametara moguće je regulisati rast ćelijske populacije i sekreciju proizvoda u ovim procesima. Monografija ""Modelovanje morfoloških svojstava ćelijskih populacija pod dejstvom spoljašnjeg opterećenja"" razmatrano i dejstvo osmotskog ili mehaničkog napona. Ovi tipovi napona predstavljaju najčešći uzrok promene stanja ćelija i njihove prostorne uređenosti u uslovima njihove primene u okviru čitavog niza biotehnoloških i biomedicinskih procesa.
Za vreme korišćenja bilo koje stranice na veb-sajtu ananas.rs, kompanija Ananas može da sačuva određene informacije na korisnikov uređaj, putem "kolačića" (eng. "cookies").