Crveno suvo vino proizvedeno je 100% od grožđa sorte Vranac koje je pušteno da se delimično osuši na lozi. Gustina je tipična za ovu sortu; ima odličnu živahnost i lep viskozitet. Vino je definisano tamno rubin crvenom bojom. Voćni i začinski nos otkriva fuziju zrelih kupina, borovnica i šljiva, sa diskretnom notom nane. 24-mesečni proces odležavanja u novim baricima od američkog i francuskog hrasta obezbeđuje izuzetno pun i intenzivan ukus džema od crvenih bobica sa dugim i postojanim ukusom čokolade. Harmonične kiseline, meki baršunasti tanini i složeni buket sa delikatnom strukturom obezbeđuju ovom vinu potencijal za dugo odležavanje. Ako duže odležava, u odgovarajućim ambijentalnim uslovima, ovo vino će pokazati još kompleksnije i sjajnije.
• Preporučena temperatura serviranja: 16-18°C
• Preporučuje se dekantiranje pre serviranja.
• Predlozi za uparivanje: uz specijalitete od crvenog mesa, divljač u pikantnom sosu ili jake sireve.
• Alkohol:16% po vol.
Vidi još informacijaVidi još informacija