Brezin šećer je potpuno prirodan zaslađivač biljnog porekla koji se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus. Dobija se iz drveta breze a po svom sastavu je 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks 7-13, dok recimo fruktoza ima indeks 19 a beli šećer (saharoza) 100. Takođe, u odnosu na saharozu, brezin šećer sadrži 40% manje kalorija (2,4Kcal/g) i polako se apsorbuje i vari što dovodi do osećaja sitosti. To ga čini pogodnim za ishranu svih onih koji brinu o normalizaciji nivoa šećera u krvi i telesne težine.
Brezin šećer nije pogodno tlo za razvoj gljivica te je pogodan za osobe koje su na kandida dijeti.
• Nacin upotrebe: Može se koristiti kao i svaki drugi zaslađivač, prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka.
• Preporučena dnevna doza: Postepeno povecavati kolicinu koja se unosi npr. prve nedelje 10 grama dnevno, druge nedelje 20 grama itd. Upotreba brezinog šećera u
većim količinama odjednom (oko 30gr ili 6 kafenih kašičica) može da izazove dijareju.
• Sadržaj: 100% ksilitol iz drveta breze
• Napomena: brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.
• Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*
• Energetska vrednost: 1035kJ/240Kcal
• Proteini (0%*)
• Ugljeni hidrati 100 g (51,7%*)od kojih šećeri 0 g (0%*)
• Masti 0 g (0%*)
• Od kojih zasićene masne kiseline
• Biljna vlakna 0 g (0%*)
• So 0 g (0%*)
Vidi još informacijaVidi još informacija