ALEKSANDRIJA GLUTENFREE Bezglutenski posni dvopek sa heljdom i prirodnim vlaknima
Hrskavi i hranljivi dvopek od heljde i prosa proizveden je po originalnoj tehnologiji u posebnom režimu obrade i sušenja, od brašna od celog zrna heljde i prosa. Proizvod je lako svarljiv i ima specifičan nutritivan sastav. Odličan je izvor djetalnih vlakana, folne kisleine i kalcijuma iz prosa. Proso je bazna žitarica i ima nizak glikemijski indeks, što omogućava postepeno oslabađanje insulina iz pankreasa, te je proizvod pogodan i za dijabetičare. Pošto žitarice heljda i proso ne sadrže gluten ovaj proizvod je preporučljiv posebno osobama koje boluju od celijakije. Zbog niskog sadržaja masti pogodan je za dijetetski režim ishrane, a posebno se preporučuje sportistima, mladima i svima koji žele da se hrane kvalitetno i zdravo. Dvopek od heljde i prosa je bogat proteinima, prehrambenim vlaknima, antioksidansima i esencijalnim aminokiselinama iz heljde, pre svega leucinom.
Sastojci: Pirinčano brašno, brašno od prosa (11%), kukuruzno brašno, brašno od heljde (10%), biljna mast (palmina), pekarski kvasac, šećer, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sirovi sojin lecitin, sredstvo za dizanje testa (amonijum bikarbonat), kukuruzni skrob.
Vidi još informacijaVidi još informacija