ALEKSANDRIJA GLUTENFREE Bezglutenski pirinčani griz
Pirinčani griz bez glutena.
Sastav: pirinčani griz 100%
Preporuka za pripremu: dodati dve kašike griza u 250 ml mleka. Zasladiti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri tri minuta uz neprestano mešanje.
Za pripremu bezglutenskog hleba od pirinča potrebno je: 300 g brašna od pirinča, 200 g Premium Univerzal Mix-a “Aleksandrija Fruška Gora”, 20 g pekarskog kvasca, kašičica soli, kašika šećera, 25 ml ulja, 500 ml mlake vode.
Uputstvo za pripremu:
Prvo sipati suve sastojke, blago ih izmešati, pa dodavati postepeno vodu dok testo ne bude glatke i mekane strukture, kao kod zamesa za proju. Potom dobijeno testo izliti u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostaviti na toplom mestu 40 minuta da naraste. Zagrejati rernu na 230°C i staviti hleb oko 30 minuta da se peče dok se ne dobije korica zlatno-žute boje.
Vidi još informacijaVidi još informacija